204. Piet van Dongen overleden

Namens IvDVariatielezers wens ik partner Dina van Boxtel, zijn kinderen en familieleden veel sterkte met groot verlies van geliefde persoon.

Vroeger had hij op IvD kleermaker-opleiding gevolgd en later hield hij 60 jaar lang met technische zaken bij zijn busbedrijf bezig.

Reactie plaatsen

Reacties

Jan keizer
11 jaar geleden

Katholieke Dovenpastoraat is gisteren op de uitvaart van Piet geweest, in het dorp Zeeland (bij Uden). Een prachtige dienst, er waren veel doven, en veel mensen uit het dorp zelf. De kerk was helemaal vol, veel mensen moesten staan. Mooie toespraken van de kinderen en kleinkinderen van Piet. Een heel bijzondere man.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Lezers, het is jammer dat ik weinig van Piet van Dongen's levensloop kan vertellen. Wij lagen wel ver uit elkaar dus ruim 5 klassen hoger heeft hij gehad dus geen contacten. Op het instituut wist ik toen al dat zijn vader een busbedrijf had in het plaatsje Zeeland. Dat bedrijf eerst genoemd naar ,Van Dongen's Tours'en dat later overging tot het bekende bedrijf ,Holland-Internationaal'. In de jaren 40 hadden de groep van Br. Theobertus nog een bezoek gebracht aan zijn bedrijf in Zeeland tijdens het uitstapje naar elders. We werden daar hartelijk ontvangen door zijn ouders. Later nam Piet het bedrijf over na het overlijden van zijn vader en liet al het werk over aan deskundige monteurs en goede chauffeurs en andere medewerkers in het goed draaiend garagebedrijf. Volgens mij zal het garagebedrijf al eerder door een van zijn kinderen zijn overgenomen en blijven draaien. Wij condoleren zijn kinderen, kleinkinderen en zijn partner Dina van Boxtel die al meer dan 12 en half jaar samen lief en leed hebben geleefd, eerst in dorp Zeeland en later in Uden. Piet rustte nu in vrede naast zijn vrouw Annie, die al 20 jaar op het kerkhof ligt.