212. Schoolverlaters jongens 1957

Reactie plaatsen

Reacties

Wim Heerschop
11 jaar geleden

Jan, bedankt

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Wim, bedankt voor je kleine tip en ik denk dat er nog niemand van wist waarom Willie zogenaamd één jaartje bleef ,zitten'. Óf verder ,studeren'???

Bovendien feliciteer ik jou nog met je 73ste??? verjaardag

Wim Heerschop
11 jaar geleden

Jan, ik zou het niet weten waarom Willy gelijk met ons in 1957 het instituut verliet. Misschien heeft het met de periode ervoor te maken van blijven zitten in de klas.
Het kan zijn, dat hij gelijk met ons aan de ambachtschoolperiode is begonnen in 1953 en dat dan na vier jaar in 1957 zijn diploma heeft gekregen.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Wim Heerschop, ik heb een vraag voor jou: Het gaat om Willy Hopstaken,eerder gewoond in Enschede en later in Helmond. Ik heb wel een beetje raar gevonden dat hij ook op de bovenstaande foto stond. Hoorde hij niet bij de schoolverlaters-groep van 1956 en klasgenoot van Hans De Lauwere, Jan van Haag, Sjef Hagen, Martien Gijsberts, enz. Op de foto van lognr. 53(bij ivd-variatie 1) te zien destijds bij Br. Alcuino. En bij lognr. 45(groep jongens 1 bij ivd-variatie 1) is hij daar ook te zien, geheel rechts onder, liggend.
Willy Hopstaken kwam in 1940 als 4-jarige op de voorschool. In 1942 kwam hij in mijn 1ste klas te zitten bij Br. Alexis. Toen wij overgingen naar de 2e klas met hetzelfde Br. Alexis in 1943, ging Willy terug naar de eerste klas van Br. Alcuino en later bij Br. Josefo. Bij de ambachtschool in 1952 ging Willy naar de broodbakkerij als opleiding. Willy is getrouwd met Mia van Herp en wonen nog in Helmond.

Wim Heerschop
11 jaar geleden

Jan en Frans.... allebei goed.
Ik kon maar niet op zijn naam komen.

Bedankt.

Frans Rijnbout
11 jaar geleden

Hallo Wim Heerschop Fotonr:212.Schoolverlaters
Jongens 1957.

Ik ken die alle jongens heel goed.

Tussen:Willy Theunissen en Jan van der Zeijden
is Albert van Duin.


Gr. v Frans Rijnbout.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Wim, tussen Willie Theunissen en Jan van der Zeijden moet volgens mij ALBERT VAN DUIN zijn geweest. Klopt toch!!!

Wim Heerschop
11 jaar geleden

Leuk om deze foto weer terug te zien van al mijn klasgenoten.
Staande van links naar rechts:
Joop Eheren, Theo Crommetuyn, Peter Blijleven (ov), Gerard Beurskens, Willy Theunissen, ??, Jan van der Zeijden, Bert Rietjens, Jac Cox, Willy Jansen (ov).
Daaronder:
Harry Granetia (ov), Antoon Uitenhout, Willy Hopstaken, Piet Hoondert, Wim Heerschop, Piet van Moosdijk.