215. Vrolijke jongens 19??

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Goed opgemerkt Frans en gelijk heb je ook en ik constateer nu pas dat ik een foutje had gemaakt. Inderdaad was Joop van Leeuwen kleermaker geweest alleen bij zijn opleiding en ik wist later ook dat hij beroepschauffeur was geweest. Vergissen is menselijk hé, Frans!!!

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan Jonkman - Nu kan ik zeker een foutje van je melden en dat is dat Joop van leeuwen geen bakkers opleiding heeft gehad en geen bakker is geworden. Ik geloof dat hij een kleermakers opleiding heeft gehad. Maar in Den Haag, waar hij woonde, is hij geen kleermaker geweest of gebleven maar een beroepschauffeur. Frans

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Vrolijke gezichten en waarom?? Nog een paar daagjes te gaan en dan verlaten wij het instituut. Deze foto werd genomen door Leo Leenders(ov.(kleermaker), met de camera, eigendom van Paul Roebroek. Het waren schoolverlaters van 1955. Alleen Kees Vendel(schoenmaker) en Maudy Goossens(ov.(typograaf) waren er niet bij en ze moesten hard blijven studeren vlak vóór het eind-examen. Maudy kon op het nippertje wel halen. Over enkele dagen moesten wij allemaal eind-examen doen. Zenuwachtig was ik niet geweest want ik verwachtte wel dat ik het wel kon halen. Van links naar rechts achteren: Peter Engels(ov.(bakker), Jan Jonkman(typograaf), Piet Lint(ov.(kleermaker), Joop van Leeuwen(bakker), Naar voren: Jan Janssen(kleermaker), Tiny van Schijndel(kleermaker), Paul Roebroek(kleermaker). Vooraan: Fons de Lauwere(bakker), Kees Hylkema(ov.(schoenlapper), Piet Salden(ov.(bakker)en Rimmer Hylkema(kleermaker).

Maak jouw eigen website met JouwWeb