297. Groep voetballers (jaren 30 of 40?)

Foto aangeleverd door Hartman

Reactie plaatsen

Reacties

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Jan Jonkman en frans van Rijnbout
Gelezen dat Jan en frans elkaar hebben geschreven over het leven van Br Liberatus en Adrie van Trijen. zo ik heb wel duidelijk geschreven dat Br Liberatus leeft niet meer, toen ik hem 2 keer heb ontmoet in Dongen en gehoordvertelde dat hij zijn gezondheid ging niet zo best en ja hij was de onderwijzerleraar bij de horende school zolang ging hij eerder met pensioen.
Nu vertel ik over Adrie van Te\rijen, iedereen merkt het wel dat Adrie vanaf van het ivd ging verlaten en woonde hij bij zijn moeder met volle steun van haar zoon Adrie .
En dan hij kwam helemaal nooit in de vrije tijd op ivd bezoeken en ook helemaal geen contact met de doven=
vereenging in Tilburg. toevallig ik in Tilburg in de stad ontmoet Adrie en hebben elkaar gesproken over alles van hem over het leven dat valt erg zwaar. en ook nog beetje de oude koe uit de sloot halen dat hij zal nooit vergeten van zijn gedurende ziekte T.B.C in 1939 en 1940 met mij samen op de sanatoruim hornheide Horn hebben meegemaakt. Het was zo erg plezierig met de lekker wandelingen door het bossen en met de horenden TBCers in contakt gehad. Adrie was zeer sterk gebouwd met de stevige spieren. Nu hij leefde ook niet meer als hij nog in leven zou 83 jaar oud. Rene van der Veen.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans Rijnbout jouw vraag hieronder is of je niet zeker weet dat Br. Liberatus nu nog leeft of niet. Ik weet het zelf ook niet. Rene v.d. Veen vermoed dat Br. Liberatus niet meer leeft. Het klopt wel dat hij in 1947 op het instituut kwam en in 1959 na vertrek uit het instituut hing hij zijn habijt aan de wilgen en ging trouwen. Na zijn uittreding functioneerde hij weer als onderwijzer bij de horende school ergens in de omgeving waar hij woonde tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd.
Wie weet of Adrie van Tryen uit Tilburg nog leeft of niet meer, want tot nu toe heeft nog niemand hierop gereageerd. René misschien nog niet?

Frans Rijnbout
11 jaar geleden

Hallo Jan Jonkman. Fotonr:297.
Groepvoetballers.
Ik zag een prachtige ouderwets foto van de groep-
voetballers.
Ik ken die Br.Liberatus heel goed.
Zijn geboortedatum:1 April 1919.
Zijn geprofessiedatum:15 Augustus 1938.
In Augustus 1947 kwam hij op het IVD in
St Michielsgestel.
Hij was als IVD onderwijzer en als IVD
sportleraar.
In Augustus 1959 ging hij van het IVD
verlaten.
Leeft hij nog ???.
Over een maand wordt hij 94 jaar oud ???.

Gr. Frans Rijnbout.

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Frans v Rijn en Jan Jonkman. de bovenfoto dat was al geplaatst op log nr 21. De genoemde namen van de elftal die van 2 leven nog zijn Sjef Sneden en Jopie Hartman.
het is de vraag over Br Liberatus. Dat wisten bijna allemaal niet waar hij nu? Br Liberatus de afkomstig uit Dongen de dorp tussen van Ooosterhout en Tilburg. Hij was in het korte jaren op ivd, daarna werd hij over-geplaatst naar waalwijk en later zijn habijt in de kast heeft gehangen en leefde het gewoon in het dorp Dongen. Dus leeft hij ook niet meer. Twee van de elftal die ze mijn klasgenoten zijn Bert v Gerven en Pim Wouters. In Mei 1944 was Bert v Gerven ziek (T.B.C.) en wordt bij zijn ouders thuis in Esch verzorgd. DE periodejaar 1944 - 1945 de bevrijding in Nederland en kwamen Bert v Gerven en Pim Wouters allebeiden terug op ivd. Allebeiden werken in de schoenmakerij waaronder de curcus voor de examen onder de leiding Br Epolonius en hebben de diploma gehaald. En Bert v Gerven bleeft in 4 jaren als de schoenmaker van ivd (werknemer en Werkgever Br Epolonius) hij heeft heel goede ervaringen van zijn de schoenmakersvak en begon de eigen schoenmakerszaak in Esch en later in Middelrode. Zo heel ijveige Br Epolonius kwam nog dikwijls bij Bert v Gerven op bezoek en elkaar gesproken en gesteund. En ook voor Pim Wouters hetzelfde dat zijn vader de eigen schoen-
makerszaak in Eindhoven . Dat was van plan dat de schoenmakerszaak/schoenwinkel zouden overdragen aan zijn zoon Pim. maar wat anders heeft overgedacht met de hulp van Br Epolonius. omdat voor Pim iets wel moeilijk voor de zelfstandig in het bedrijfleven kunt volgen. Groot Vraag? Let Op !!! Zie Log nr 290 Waarom op ivd door Mhr v Lierop en Mhr v Uden hebben geregeld over de Maatschappelijk werker/ster dat was het begonnen in 1943.?????. Later kreeg Pim de baan in Oisterwijk bij de lederfabriek, dat daar de werkgever de goede vriend van Pim vader. wat anders kan niet voor Pim voor de toekomst vinden van zijn mooie de schoenmakersvak met diploma.
Later kreeg Pim de hartaandoening en overleed hij in Oisterwijk. en Bert v Gerven overleed in Den Bosch. mijn klasgenoten 6 zijn overleden zijn Bert v Gerven, Jan Bettonville, Piet Bankras, Jan Smeets, Arie de Goede en Pim Wouters ( de naaste mijn klasgenoot.) en 5 leven nog zijn Johan de Wagenaar, Huub Allertz, Jan Hartman, Sjaak Wemmers en Rene van der Veen allemaal deze jaar straks 85 jaar en vraag of ze 100 jaar zouden kunnen halen ???? Rene van der Veen.

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan Jonkman, die foto is zeker in het jaar 1947 genomen, want Henk Demkes ging in dat jaar van het IvD af, Cees Oude Alink ging in het jaar 1948 van het IvD af, Jopie Hartman in het jaar 1949, van de jongens die in het jaar 1950 van het IvD af gingen was er niemand op de foto en ik ging in het jaar 1951 van het IvD en was ook niet op die foto. Zo moest het zijn. Ik zie geen andere mogelijkheden want zeker is die foto voor de grote vakantie gemaakt.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans van Rijn, je vermoedde dat deze foto in 1947 zijn genomen, en het kan ook in 1948 zijn geweest, want in 1948 kwam Br. Liberatus op het instituuut als onderwijzer in de klas onder die van jullie, zoals Mans Schlepers(ov.), Herman Kouwert(ov.), Henk Gevers(ov.), Teus Struyker-Boudier(ov.) Piet v.d. Helm, Jan Snelders en Wim Bunck.
De naam Adrie die je met puntjes aangaf moet Adrie van Treyen uit Tilburg zijn. De namen van de rest kloppen allemaal als een bus, maar Marcel v.d. Brandt en Theo de Groot zijn ook niet meer in leven. En ik weet niet of Br. Liberatus nog leeft of niet. Wie van de lezers zal het weten?

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Die foto werd vermoedelijk in het jaar 1947 genomen.
De spelers zijn van boven naar beneden:
Sjef Senden, Evert v.d. Aker(ov), Bro Liberatus, Pim Wouters(ov), Evert Veerman(ov) Bert van Gerven(ov), Jopie Hartman, Marcel Brand, Henk Demkes(ov), Kees Oude Alink(ov), Adrie ....., Theo de Groot.

Willie Moonen
11 jaar geleden

Ik ken alleen linksboven een voetballer,dat is Sjef Senden uit Eys.