286. Br. Theobertus en enkele jongens

Reactie plaatsen

Reacties

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Jan Jonkman Ha!!! Je herinnerde ook zeer goed dat klopt wat je heeft geschreven van mijn leeftijd 25 jaar met blonde ogen en sprak ik met de groep jongens over de maatschappy dat valt erg zwaar dat moesten iedereen zelfstandig leven zoals op ivd van vroeger helemaal niets heeft geleerd. En ook over mijn vader de beroep als de deurwaarder der directe belastingen dat was niet prettige zaak. Vooral ik ben wel nieuwsgierig om alles het fijne weten, hoe het verschil van dit jaren 1953 - 1943. zo wel goed en veranderingen dat vond ik erg leuk dat het alles goed verloopt. Nu zag ik de foto van Log nr 290 Mej Vos de maatschappelijk werkster. Pfff dat voor mij zo erg moeilijk heb gehad en zal ik in het binnenkort op site schrijven over hoe en wat deed de maatschappelijke werkster voor de geen zelfstandige doven helpen voor de baan zoeken van het begin in 1943. tot volgende keer op log nr 290. Rene van der Veen.

Rene van der

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Rene, je had het vroeger wel goed gezien waar wij er overal bezig waren en waren wij ook veel geziene klusjesmannen van Br. Theobertus en als beloning krijgen wij nooit straf en wel af en toe een kleine berisping en aan de andere kant kijkt Br. Theobertus liever door de vingers en dat is ook vaker gebeurd en dat hoefde ik niet aan de jongens vertellen anders denken ze dat wij heulden met Br. Theobertus. In die tijd had ik jou ook heel vaak zien lopen op de speelplaats en kwam je wel eens in de speelzaal af en toe met ons gaan discusseren over alles wat en weet ik niet meer waarover. Wat mij altijd opviel was dat je een mooi golvend blond haar had en was je rond 25 jaar oud. Klopt wel he??

Rene van der Veen
11 jaar geleden

Hallo Jan Jonkman. Zo de foto in 1953 voor mij 100 procent duidelijk zeer het bekende jongens met Br Theobertus. Zoals ik kwam in het weekend op ivd voor de curcus in de kleermakerij die in Augustus 1953 de diploma heb gehaald en op hetzelfde jaar alle vier jongens voor de goed naar huis zijn gegaan. Het afgelopen jaren wist ik nog goed dat alle vier nog altijd trouw bij elkaar zijn gebleven en goed in contakt met Br Theobertus hebben gehad.
Juist Br Theobertus keek naar naar Jan Gierlings met zeer vriendelijk glimlach gezicht en van mij vroeger heel anders, je stond zo hartelijk gelach gezicht dat willen zeggen dat je bent wel goed tevreden van het afgelopen jeren op ivd heeft meegemaakt. Zo erg fijn voor alle
jongens. Och ja nu komende zomer 2013 dat was 60 jaar geleden toen je 17 a 18 jaar oud was. Nou het jaren vliegt zo vlug voorbij. En dan je bleef voor altijd de goede herinneringen van de boven foto in 1953. Dat was zeer leuke op de ivd variatie heeft geplaatst.
Rene van der Veen.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans Rijnbout, niet in 1955 was deze foto gemaakt door Br Archangelo maar in 1953 en hij was de schoolverlater van 1953. Deze foto was gemaakt bij de gelegenheid van het vertrek van Jan Gierlings(ov.) uit Eindhoven uit een groepje vaste medewerkers van Br. Theobertus. Deze vier vaste groepje waaronder ikzelf hielden dagelijks, ook zondags en feestdagen het toneelzaal(grote speelzaal) in orde zoals aanvegen, asbakken ledigen, tafels en stoelen op de goede plaats zetten, na het verlaten van de speelzaal. Bij gelegenheden, zoals jubilea's, film- en toneel-uitvoeringen, enz. moesten wij alle tafels en stoelen in rijen zetten en de tafels in een hoek zetten als podium waarop men banken van overal vandaan bovenop konden plaatsen als een soort tribune bij filmvoorstellingen en ook toneeluitvoering aan de andere zijde. Filmdoek ophangen en bevestigen en alle ramen verduisteren, enz. enz. Na afloop moest alles weer op de goede plaats zetten, zoals altijd. De namen van jongens en Br. Theobertus op de foto die jij noemde klopte wel, behalve van Jan Gierlings. Hij was maar amper 4 jaar op het instituut geweest. Zijn ouders wou hem vak gaan leren op het instituut als leerling handzetter, maar hij had dat opleiding afgebroken en dat beviel hem niet en toen stuurde men hem naar de kleermakerij tot het schoolverlaten. Jan Gierlings werd vervangen dooe Leo Leenders(ov.)

Frans Rijnbout
11 jaar geleden

Hallo Kijkers en Lezers. Fotonr:286.
Br.Theobertus en
jongens.
Ik ken die vier jongens en een broeder heel goed.
Fotogemaakt in 1955.
VLNR:Kees Vendel,Jan Jonkman,??,Rimmer Hijlkema
en Br. Theobertus.
In de middel onbekend naam.

Gr.v Frans Rijnbout.Maak jouw eigen website met JouwWeb