208. Groep jongens 19??

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans, in lognr 209 had ik het over je gehoorresten dat je had. Naast jou hadden de anderen die hierboven op de foto staan ook gehoorresten. Ik kon toen merken aan hun stemgedrag en hoe ze konden praten en het waren ook heel verschillende. Zoals ik mij heel goed herinnerde van jou met de orale of gesproken toneeluitvoeringen zoals bijv. ,Pancratius' en ,Hoe Pietje(Ad Dielemans)in de hemel kwam'. Jan Mijvis en Cees Borsten zijn beiden slechthorend en konden beter praten beiden op hetzelfde niveau. De anderen waren net als jij met gehoorresten zoals Piet van Dongen, Piet Jacobs, Gerard Schulte(of schijn???), Herman Mullink en de licht spastische Harrie Coenen. En de rest op de foto waren allemaal echt potdoof.
Br. Augustinus en Br. Leovigild hierbij niet meegeteld. Ik vond mij persoonlijk dat Br. Augustinus een betere en geduldige onderwijzer was dan de onbenullige Br. Leovigild. Wat ik nog niet begreep was dat de toen Prinses Juliana op 6 juni 1946 persé deze 7e klas bezocht tijdens haar bezoek aan het instituut. Waren jullie toen de ,beste klas' dan de andere klassen??? Dat was zeker de keuze van Br. Overste Hadelinus of Br. Lotharius als hoofdonderwijzer.

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Jan, bij jouw vraag bij welke broeder ik in de klas zat, kan ik je zeggen, een lange tijd bij bro. Leovigild en twee weken bij bro Augustinus. Na die twee weken kwam ik in de testklas van bro. Judocus. Jan Mijvis kwam ook bij in de klas van bro. Judocus. Piet van Dongen en Leo Vermeulen kwamen op die foto wegens hun plechtige H. Communie. De rest, lange tijd bij bro. Leovigild en toen het laatste schooljaar bij bro. Augustinus. Daarna gingen ze naar de ambachtschool.

Jan Jonkman
11 jaar geleden

Frans, leuke foto als goede herinnering en ik kende alle jongens die je noemde wel heel goed. Deze foto werd zeker genomen door Br. Arno ter gelegenheid van jullie Plechtige Communie in 1947, één maand na mijn Eerste H. Communie bij de klas van Br. Archangelo. Ik zag ook de milde Br. Augustinus en harde Br. Leovigild bij stonden.
Mijn vraag is: wie zat bij Br. Augustinus in de klas en wie bij Br. Leovigild? Op deze foto staan nu nog 7 personen die in leven zijn.

Frans van Rijn
11 jaar geleden

Groep jongens 1947
De broeders waren: bro. Augustinus(uitg.) en bro Leovigild(ov).
De staande jongens v.l.n.e.: Jan Mijvis, Piet van Dongen(ov) Fons Appelhof(ov), Frans van Rijn, Harry Coenen(ov), Piet Jakobs, Ko Rosbergen, Guilaume Hanraets(ov), Leo Vermeulen, Gerard Schulte(ov), Jakob Bleeker,
Se voorste jongens: Herman Mullink(ov), Willy van Aken(ov), Cees Borsten(ov).
De jongens werden jaren lang door bro. Leovigild onderwezen, bro Augustinus nam voor het laatste klasjaar het over van bro Leovigild, blij waren we!!! Frans